Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsida

Vi gör just nu uppgraderingar för att ge dig en ännu bättre webbupplevelse.

Under denna tid kan vissa delar vara otillgängliga. Tack för ditt tålamod.

I Roslagen är varje stund en målning av naturens egen pensel. Upplev den förföriska blandningen av saltstänkta vindar och skogens friska dofter. Smaka på havets läckerheter, vandra längs orörda stigar och låt historiens andetag vägleda er genom charmerande byar och småstäder. Roslagen väntar på att bli ditt favoritkapitel i äventyrsboken – en plats där varje besök är som en omfamning från naturen själv.

Välkommen till Roslagen!

Bli inspirerad

Evenemang i Roslagen

Planera din resa

Upplev destinationen

Roslagen - för ro i själen

I Roslagen finns alltid en stund för personlig avkoppling. Oavsett om du befinner dig i skärgården, bland de historiska bruken, i småstäderna eller på landsbygden är det du som väljer om du vill njuta av fartfyllda aktiviteter eller bara uppleva lugn och ro.

Roslagens skärgård

Berikande bruk

I Roslagen öppnar vallonbruk och historiska platser dörrarna till en fängslande resa genom tid och levnadssätt. I hela regionen återfinns slott, herrgårdar och levande smedjor som vittnar om en rik industrihistoria och kulturellt arv. Upplev historierna om de människor som arbetade och levde under de mest aktiva perioderna för bruken. Varje steg du tar blir en vandring genom en rik historia där du berikas av atmosfären och arvet från de gångna tiderna.

Fler bruk i Roslagen finner du här.

Visste du att

Namnet Roslagen myntades på 1400-talet genom en sammanslagning av orden "Roden" och "skeppslag". "Roden" var det äldre namnet för Roslagen, har sina kopplingar till kustfolket som använde roddbåtar för att navigera Roslagens vattenlandskap.