Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Berkinge bruk

En plats där historiens vingslag möter modern rekreation. Under 1500-talet fanns här två skattehemman, och år 1632 hamnade Berkinge i ägor av Gerhard de Besche, en holländsk entreprenör som var en del av den grupp som 1624 arrenderade Forsmarks kronobruk.

På detta historiska område skapade de Besche ett hammarverk och en masugn. Trots att hammarverket lades ned 1711, fortsatte masugnen sin drift ända fram till 1884.

Berkinge bär på en fascinerande historia, och på området reser sig stolt Berkinge gård, uppförd omkring 1750. Gården består av en mindre huvudbyggnad, två små flyglar, ekonomibyggnader från 1800-talet, och arbetarbostäder. Lämningarna av slaggstensekonomibyggnader och en återställd bruksdamm ger besökarna en inblick i områdets rika industriella arv.

För den som söker en kombination av historia och avkoppling är BerkingeBadet & Vildmarkscampingen det perfekta besöksmålet. Det här populära stället erbjuder något för alla. Du kan njuta av att bada och sola, åka vattenrutschbana, delta i ädelfiske, anordna konferenser, avnjuta en måltid, eller till och med övernatta på campingen eller i enklare boende och lägenheter vid Berkinge damm.

Kontakta Berkinge för mer information och bokningar:

Publicerad:
Senast uppdaterad: