Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Gimo bruk

Där varje steg är en resa genom historien och dess magi!

Gimo Bruk, en av Sveriges mest bevarade herrgårdsanläggningar som bär på historiens vingslag från 1600-talet. Jean Eric Rehns konstnärssjäl har förevigat Gimo som en enhetlig pärla med flyglar, stallängor, orangerier och en rikedom av bevarat inredningsmåleri.

Idag är herrgården Gimo Herrgård en plats där det förflutna möter nutiden i en modern hotell- och konferensanläggning. Här, i den gustavianska herrgården, väntar 85 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över Gimosjön samt en restaurang som serverar måltider baserade på lokala råvaror från Roslagen.

Ett av årets höjdpunkter är den älskade Knutmasso-karnevalen som varje år fyller Gimo med färg och glädje på tjugondag Knut. Upplev paraden genom Bruksgatan och utforska Knutmassomuséet i den gamla Kvarnbyggnaden, där fantastiska karnevalskreationer tar plats.

Historien om Gimo Bruk började år 1615 när Kronan anlade en hytta. Under de Geerska släktens ledning utvecklades bruket till ett blomstrande järnbruk med masugn och hammare. Ägandet bytte händer genom åren, och Gimo Herrgård stod färdig 1767 efter Jean Eric Rehns visionära arbete.

I Gimo finns mer att utforska än historiska byggnader. Gimo Bruksmuseum ger dig en inblick i smedsfamiljens liv vid förra sekelskiftet. Vallonstigen, en 5 km lång vandringsled, startar vid Knutmassomuseet och berättar historien på engelska och svenska.

Avnjut naturen vid Gimo Friluftsbad, en barnvänlig badplats med toaletter och omklädningsrum. Badplatsen är ett perfekt resmål för avkoppling och vattenskimmer. Gimo är också en knutpunkt för vandringsleder som Vikingaleden och Upplandsleden, där historien och naturen går hand i hand.

Ge dig in i Gimos historiska atmosfär och låt dess skönhet och rikedom föra dig genom tiderna. Besök www.gimoherrgard.se Länk till annan webbplats. för bokning och mer information eller kontakta via e-post: info@gimoherrgard.se.

Publicerad:
Senast uppdaterad: