Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Välkommen till Roslagen – en energigivande och kreativ plats!

Bild

I Roslagen möter du en harmonisk kombination av pittoreska skärgårdslandskap, kulturhistoria och genuin småstadskänsla. Roslagen, som sträcker sig från norra Stockholm ut mot kusten, bjuder på en oförglömlig upplevelse för alla turister.

Natur och skärgård: Utforska den magnifika skärgården som präglar Roslagen. Med över tusen öar och skär erbjuds enastående naturskönhet och möjligheter till avkoppling. Ta en båttur och upplev den friska havsluften, besök charmiga fiskebyar och njut av stillheten bland skärgårdens klippor och granskogar.

Kultur och historia: Roslagen stoltserar med en rik kultur och historia. Besök medeltida kyrkor, museer och historiska platser som vittnar om områdets rika förflutna. Lär dig mer om vikingatiden och de fascinerande berättelserna som utspelats här.

Shopping och lokal konst: Strosa genom de mysiga småstäderna och upptäck lokala butiker som erbjuder handgjorda konstverk, hantverk och traditionella produkter. Roslagen är känt för sina lokala konstnärer, och du kommer säkert att hitta unika souvenirtillfällen att ta med hem.

Matupplevelser: Smaka på Roslagens kulinariska läckerheter! Njut av färsk fisk och skaldjur direkt från havet, och upptäck lokala restauranger som serverar traditionell svensk mat med en modern twist. Missa inte chansen att smaka på de lokala delikatesserna.

Evenemang och festivaler: Roslagen lever året runt med spännande evenemang och festivaler. Oavsett om det är sommarens musikfestivaler, vintermarknader eller lokala kulturarrangemang - det finns alltid något att uppleva och delta i.

Oavsett om du söker äventyr, avkoppling eller kulturella upplevelser är Roslagen platsen där naturen möter kulturen.

Hjärtligt välkommen!

Publicerad:
Senast uppdaterad: