Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Upplandsleden - 55 mils vandringsresa genom Mälarens vikar till Dalälvens unika skärgård

Bild

Upplandsleden bjuder in dig till en lättsam och avstressande vandring, där rika naturupplevelser väntar längs vägen. Orange markeringar på träd och stolpar vägleder dig genom Uppland, vilket gör det enkelt att följa stigen och njuta av omgivningarna.

Denna vackra led utvecklas och förvaltas av Upplandsstiftelsen och sköts av respektive kommun i Uppsala län. Stiftelsen och de lokala skötselansvariga arbetar kontinuerligt med förbättringar längs leden för att säkerställa en trevlig vandringsupplevelse för dig som besökare.

Östra delen startar i Uppsala eller Knivsta och slutar i norr med anslutning till Gästrikeleden. Den drygt 25 mil långa sträckan bjuder på vandring genom det öppna kulturlandskapet och genom de norduppländska skogarna. Du passerar bruksorter och vackert belägna rastplatser.

Västra delen går från Gysinge via Tärnsjö och Enköping till Härjarö vid Mälaren. Det blir 15 mil, till en början mestadels genom skog och därefter genom det syduppländska, öppna landskapet.

Mellanleden börjar vid Bålsta tågstation och går nära Mälaren, ut till Skokloster slott på Skohalvön. Ge dig ut och upplev den mångfaldiga skönheten längs Upplandsleden, där varje steg är en stund av harmoni och närhet till naturen.

Samtliga etapper finner du här. Länk till annan webbplats.

Etapper

Etapp 10

Kolarmora – Gimo, 30 km

Etapp 11

Gimo – Österbybruk, 21 km

Etapp 12

Österbybruk – Risön,19 km

Etapp 13

Risön – Lövstabruk, 13,5 km

Publicerad:
Senast uppdaterad: