Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Vikingaleden etapp 1

Bild

Grisslehamn till Trästabron, 8,2 km

Utforska Roslagens och Upplands skönhet med Grisslehamn som din startpunkt! Denna fiskeby, som i århundraden varit Sveriges port mot Öster, bjuder på en unik och historisk atmosfär.

Vandringen startar vid Kolmoraån och leden tar dig läns små vägar genom Roslagen och Uppland, och vandringen fortsätter på stigar och leder genom förtrollande landskap och kustnära områden.

Grisslehamn, en gång en strategisk fiskeby, har nu utvecklats till en måste-besöka destination. Upptäck de pittoreska små vägarna som slingrar sig genom Roslagen och Uppland, och låt dig förföras av den vackra naturen som omger dig. Vandringen ger dig möjlighet att uppleva kustens charm och de historiska spåren av en plats med djupa rötter i Sveriges historia.

Vare sig du är intresserad av historiska platser, natursköna områden eller bara vill njuta av en avkopplande promenad, har Grisslehamn och dess omgivningar något för alla. Upplev den genuina atmosfären i denna fiskeby, där fiskebodarna och de traditionella fiskebåtarna skapar en autentisk skärgårdsmiljö. Idag är Grisslehamn en pittoresk fiskeby som sommartid lockar många turister och besökare. Orten har också många boendealternativ, oavsett om du vill bo på camping, stugby, hotell eller pensionat.

Planera din resa och låt Grisslehamn vara startpunkten för ditt äventyr genom Roslagen och Uppland. Upptäck det bästa av regionens natursköna skatter och kulturella rikedomar med Grisslehamn som din guide.

Karta och mer information Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: