Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Etapp 4

Bild

Häverödal till Sanda, 14,9 km

Upplev en resa genom historien längs Vikingaledens etapp som följer den gamla landsvägen parallellt med nya Riksväg 76. Från Häverödal markerar mossbeklädda stenar vägen och skapar en visuell ledtråd till denna historiska sträcka.

Den gamla landsvägen, troligtvis från medeltiden eller äldre, bär på stark historisk närvaro, både i form av fornminnen och visuella indikationer. Denna etapp av Vikingaleden erbjuder en varierad och lätt vandring på skogsstigar och grusvägar, passerar förbi gamla vackra gårdar och kantas av vackra milstolpar längs den gamla vägen.

Håll ögonen öppna för de historiska detaljerna och känn hur områdets rika förflutna blir levande under din vandring. Häverödal, ett före detta stationssamhälle vid Rimbo-Sunds Järnväg, är en knutpunkt nära både Hallstavik och skärgården, vilket ger dig en möjlighet att utforska både landskapets inre och den närliggande havsmiljön. Vikingaledens etapp bjuder på en resa där du kan följa i historiens fotspår och samtidigt njuta av den vackra naturen och atmosfären längs vägen.

Karta och mer information Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: