Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Österåkers bemannade InfoPoints

Bild

Kommunens servicecenter är en av flera InfoPoints där du kan få tips under ditt besök i Österåker.

i Österåker blir varje gäst en äventyrare och varje plats en skattkista fylld med Roslagens och Stockholms skärgårds pärlor. Utforska regionen med lätthet och nyfikenhet genom att låta Österåkers InfoPoints vara dina kunniga guider.

Du möter strategiskt placerade InfoPoints, var och en fylld med användbar information för ditt Roslagsäventyr. Här hittar du inte bara kartor och broschyrer, utan också ett passionerat team redo att dela med sig av personliga tips och efarenheter för att göra din vistelse oförglömlig.

Oavsett om du är en lokal Österåkersbo eller en förstagångsbesökare, gör Österåkers InfoPoints ett bra första stopp för din resa genom Roslagens skatter. Vi är här för att göra ditt äventyr minnesvärt och fyllt av upptäckter!

Bild

Bild

InfoPoint Servicecenter

Välkommen till Österåker, en pärla där Stockholms skärgård möter Roslagens idylliska charm. Här möts du av en harmonisk samexistens av havets salta bris och det gröna landskapets friska doft. Utforska denna magiska plats där historiens vingslag möter nutidens äventyr, och allt ligger nära till hands, inklusive Arlanda och Bromma flygplatser.

Servicecenter för kommuninvånare och besökare

Inte bara för besökare – vårt Servicecenter är också till för invånare som vill utforska sin egen hembygd eller hitta nya pärlor i Roslagen.

Ring eller mejla

Behöver du personlig hjälp eller specifik information? Ring, skicka ett mejl eller besök till vårt engagerade team på InfoPoint Servicecenter. Vi står redo att svara på dina frågor, ge rekommendationer och säkerställa att ditt besök blir oförglömligt.

Öppettider

Måndag till torsdag 10–17
Fredag 10–16
Lördag och söndag stängt

Helgdagar: Röda dagar har servicecenter stängt.

Följande dagar har vi öppet 8–13: trettondagsafton, skärtorsdag, dag före kristi himmelsfärdsdag, dag före alla helgons dag, dag före julafton.

Kontakta oss

E-post servicecenter@osteraker.se
Telefon 08-540 81000

Hitta till oss

Hackstavägen 22
184 31 Åkersberga

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Dyviks Marina

Utforska charmen och skönheten i Dyvik, där land möter hav och varje stund är en paus från vardagen. Dyviks Marina är inte bara en båthamn; det är en destination som bjuder in till äventyr, avkoppling och sjölivets fröjder. En trygg hamn med moderna faciliteter och en imponerande flotta av båtplatser är det en idealisk plats att förtöja för dem som älskar sjölivet.

Njut av det pittoreska landskapet och låt vattnets lugn vara din fristad. Här finns även sjömack med sjöbutik fylld lokala delikatesser och möjlighet att hyra en båt eller havskajak. Besök Muddy Bay Coffee Shack, detta charmiga kafé ovanför vattenlinjen är den perfekta platsen att pausa och njuta av en stunds avkoppling.

Hitta till oss

Dyviks Fabriksväg 7
184 91 Åkersberga

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Finnhamn

Finnhamn, en dold pärla i hjärtat av Stockholms skärgård och en viktig del av Roslagen. Finnhamn är en portal till skärgårdens oändliga skatter. Hyr en kajak eller båt och utforska de många öarna och vikarna som präglar denna unika del av Stockholms skärgård.
Ströva längs naturstigar och upptäck frodiga skogar, klippiga stränder och charmiga platser. Njut av boende med skärgårdskänsla på Finnhamn. Stugor med sjöutsikt och tältplatser i naturen erbjuder en genuin skärgårdsupplevelse. Upplev magiska solnedgångar över Stockholms skärgård och stjärnklara nätter som ger dig ett unikt perspektiv på Roslagens naturliga skönhet.

Hitta till oss

Finnhamns brygga
130 25 Finnhamn

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Ingmarsö gästhamn

Upptäck Ingmarsö, en pärla längs Båtluffarleden och en plats där sjölivets magi möter den oförglömliga skärgårdscharmen. Ingmarsö bjuder in dig till ett äventyr fyllt av natursköna vyer, pittoreska stigar och den ljuva känslan av total avkoppling.

Ingmarsö Gästhamn är din säkra hamn längs resan. Med moderna faciliteter och en varm gästvänlighet är det den perfekta platsen att förtöja. Ta del av den gemytliga atmosfären och låt Ingmarsö bli din temporära hemmahamn.

Hitta till oss

Linanäsvägen 140
184 97 Ljusterö

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Linanäs

Beläget på den vackra ön Ljusterö, en destination där havet möter den fridfulla skärgårdsnaturen. Upplev en harmonisk atmosfär, pittoreska omgivningar och en lång rad spännande aktiviteter för hela familjen. Linanäs är en pärla på Ljusterö, den största ön i Stockholms norra skärgård. Med sin pittoreska hamn, charmiga stugor och närheten till det öppna havet blir det din perfekta utgångspunkt för att utforska skärgården.

Anlöp Linanäs gästhamn och förtöj din båt vid denna säkra hamn. Med moderna faciliteter och närhet till restauranger blir det en bekväm plats för båtentusiaster att utforska skärgården från havet. Annars kan ta dig hit med bil eller kollektivtrafik.

Linanäs har något för alla. Uthyrning av kajaker, cyklar och båtar ger dig möjlighet att utforska omgivningarna på ditt eget sätt. De små och de stora kan njuta av bad på den närliggande stranden och promenader längs natursköna stigar.

 

Hitta till oss

Linanäsvägen 140
184 97 Ljusterö

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Solbrännan

Solbrännan, beläget i det idylliska Österskär, hälsar dig välkommen till en plats där solen kysser havet och smaker av Roslagens kök tar dig på en kulinarisk resa. Upplev en dag fylld av avkoppling vid havsbadet, njut av läckerheter på Restaurang Solbrännan, och utforska det charmiga Österskär.

Ta Roslagsbanan från Östra station i Stockholm till Österskär och res genom det vackra landskapet i Roslagen. Det charmiga tåget tar dig genom pittoreska vyer och grönskande fält, vilket ger dig en unik inblick i regionens kultur och historia!

Hitta till oss

Stråkvägen 2
184 51 Österskär

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Runö Möten & Event

Halvön, en gömd skatt i Roslagens hjärta, hälsar dig välkommen till en plats där naturens skönhet möter möjligheter för inspirerande möten och minnesvärda evenemang. Upplev en unik kombination av naturlig fridfullhet och moderna mötesfaciliteter på Runö Möten & Events.

Utforska halvön och låt dig uppslukas av dess naturliga skönhet genom Näsuddens naturreservat. Mångfalden av flora och fauna, omgivet av skärgårdens lugnande vågor, skapar en perfekt inramning för avkoppling och reflektion.

Hitta till oss

Näsvägen 100
184 44 Åkersberga

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Wira Bruk

Stig in i en värld av hantverk och historia på Wira Bruk, där varje smedslag bär på seklers berättelser. Sätt på dig en rustning av äventyr och utforska smedjor, konstnärsateljéer och hemligheter som väntar bakom varje vackert hörn.Träd in i smedjans magi, där gnistor dansar och metall förvandlas till konstverk. Se hur skickliga hantverkare ger liv åt traditionella smideskonster.

Gör dig redo för en tidsresa på Wira Museum, där de bästa historieberättarna är gamla föremål. Upplev Restaurang Wira Tingshus, Wira Bed & Brekfast, konstsmidesbutik, Wira Bruks julmarknad eller Wiraspelen, ett teaterskådespel fyller luften med kulturell magi. Låt dig svepas med i berättelsen och känna frihetens vingslag i varje föreställning.

Hitta till oss

Brukgårdsvägen 7
184 93 Åkersberga

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Åkersbro

Upptäck Åkersbro, det charmiga hjärtat av Österåker, där historiska byggnader och gröna landskap skapar en inbjudande atmosfär. Utforska Österåker längs Långhundradeleden, en fantastisk rutt för paddling, där varje årtag öppnar upp för nya äventyr längs Garnsviken. Utforska gärna Slussholmen och slussen. Låt dig förtrollas av Garnsviken, där sjölivet möter stillheten. Ta en avkopplande stund vid vattnet, kanske med en picknick, och låt blicken svepa över den spegelblanka ytan.

Låt historiens vingslag svepa över dig i Åkersbro. Besök gamla herrgården och beundra de historiska byggnaderna som bär på byns rika arv.

Kicka igång äventyret på vattnet genom att hyra kajak eller SUP (Stand-Up Paddleboard) vid Åkersbro.

Hitta till oss

Garnsviksvägen 2
184 42 Åkersberga

Läs mer Länk till annan webbplats.

Bild

Österåkers Golfklubb

Golfentusiaster hälsas välkomna till Österåkers Golfklubb, där inte en, inte två, utan tre förtrollande banor väntar. Upplev utmaningarna på Västerled, skönheten på Öster by Stenson och charmen på vår korthålsbana. Varje slag är en resa genom grönskande landskap och strategiska utmaningar. Golfäventyret följs upp av en kulinarisk resa i vår restaurang, öppen året runt.

För dem som söker spänning erbjuder vi inte bara padelbanor utan även möjligheten att åka längdskidor i natursnöspår när vintern omfamnar oss. Oavsett om du är en golfproffs, padelentusiast eller längdskidåkare, har vår gemenskap något för dig.

Hitta till oss

Långhundravägen 36
184 44 Åkersberga

Läs mer Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: