Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Forsmarks bruk

En resa genom tid och äventyr i norra Roslagen!

Väg 76, som slingrar sig längs Upplandskusten mellan Norrtälje och Älvkarleby, tar dig till en pärla i Roslagens historia – Forsmarks Bruk.

Här pulserar hjärtat av Sveriges industriella arv, där järnsmide och historiens vingslag möts. Forsmarks Bruk, förklarat som byggnadsminne, bär på berättelser som sträcker sig från 1400-talet till dagens moderna energiproduktion.

Genom välvda broar och slingrande bäckar leder Engelska Parken dig genom en vacker resa där naturens skönhet och historiens vingslag möts. Gör ett stopp vid Forsmarks Herrgård, vars väggar berättar historien om återuppbyggnaden efter den förödande branden 1719 och de valloniska smedernas konst som satte Forsmark på kartan.

Inget besök är fullständigt utan att utforska den nya och gamla kyrkan. Den nyklassicistiska stenkyrkan, ritad av Olof Tempelman, bjuder in till en unik atmosfär och en resa tillbaka till 1800-talet.

Följ med på guidade bussturer och låt dig överraskas av Forsmarks Kraftgrupps sommarverksamhet. Experimentverkstaden blir en plats för skratt och lärande för både små och stora.

Ett måste är att smaka på det hembakade hos Forsmarks Wärdshus, där idyllen vid dammen kompletterar en perfekt dag. Glöm inte att utforska lokala hantverk på Järnboden och låt dig förtrollas av Löfs Islandshästars naturturer nära Forsmark.

Forsmarks Bruk är inte bara en plats – det är en resa genom historien och ett äventyr för hela familjen. Ta chansen att uppleva Roslagens rika arv och energin hos Forsmarks Bruk. För bokning och mer information, besök visitforsmark.se Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: