Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Rånäs bruk

Ge dig ut på en resa genom tid och rum på Rånäs Bruk, där varje steg är en möjlighet att upptäcka och uppskatta den rika historien och den moderna lyxen som samspelar på denna enastående destination.

Rånäs Bruk, Upplands sydligaste vallonbruk med en historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet. Genom århundradena har släkterna Oxenstierna, Stenbock, och Reuterskiöld lämnat sitt avtryck på denna vackra plats.

Här på Rånäs Bruk har historiens vingslag smält samman med nutidens lyx. År 1774 flyttade ägaren till Gimo Bruk, Jean Le Febure, en av Gimos två vallonhammare till Rånäs Bruk, och smidesverksamheten blomstrade fram till 1894. Följ den skyltade kulturslingan och låt dig uppslukas av historien - mer information finns att få i slottsreceptionen.

Rånäs Slott, uppfört i sen empirestil av Axel Didrik Reuterskiöld på 1800-talet, står idag som en attraktiv konferensanläggning och ett hotell i en unik historisk miljö. Slottet har 79 bäddar och 10 moderna möteslokaler som bevarar det kulturhistoriska arvet samtidigt som de ger kontraster och spänning åt varje evenemang.

Slottets restaurang, med matsalar som Galleriet, Gustava och Oxenstierna, erbjuder en kulinarisk upplevelse där maten lagas med både förnuft och passion. Vid stranden finns en sjöbastu, bubbelpooler och en brygga för avkoppling, vilket gör Rånäs Slott till en plats där historisk charm möter modern komfort.

Historien om Rånäs Slott är lika fascinerande som byggnaden själv. Axel Didrik Reuterskiöld, slottets grundare, anlitade de bästa hantverkarna och konstnärerna för att skapa detta mästerverk i senempirisk stil. Idag kan du njuta av slottet, dess dansvänliga golv, snirkliga stuckatur och tunga kristallkronor som skapar en atmosfär av glamour och elegans.

Besök www.ranasslott.se Länk till annan webbplats. för bokning och mer information eller kontakta via e-post: info@ranasslott.se eller telefon: +46 017574700.

Rånäs kapell, ett träkapell från 1908, och Lindbackens badplats vid sjön Gavellångsjön är ytterligare pärlor som berikar din upplevelse av Rånäs Bruk. Utforska kapellets historia och njut av naturen vid den vackra badplatsen.

Lindbackens badplats, belägen vid södra delen av sjön Gavellångsjön, norr om Rånäs samhälle, erbjuder en fridfull strand med gräs och sand. Den cirka 15 meter långa strandlinjen i västerläge omges av blandskog och skapar en avkopplande plats att njuta av solen och naturen. För mer information, kontakta Lindbackens badplats på telefon: +46 0176-710 00 eller via e-post: kontaktcenter@norrtalje.se.

Publicerad:
Senast uppdaterad: